lørdag 23. februar 2013

Salat med frukt, serranoskinke og chévre




Denne salaten falt i smak hos mine gjester i går:-)
Super enkel salat med masse gode smakskombinasjoner!

Oppskrift på salat (4 pers.)
(Alle ingrediensene kjøpte jeg på Meny)

1/2 cantaloupemelon 
100 gram serranoskinke (eller parmaskinke)
1/2 pakke jordbær
4 ferske fiken
2 pakker salat (jeg brukte 1 pk. feld & radicchio og 1 pk. baby leaf mix)
200 gram chévre (fransk geitost)
3 ss gresskarkjerner/solsikkekjerner eller du kan bruke pinjekjerner
2 ss god olivenolje
1,5 ss balsamico
Litt pepper

Start med å vaske salaten (hvis du ikke har kjøpt ferdig vasket). Den må tørkes godt, enten i salatslynge eller på kjøkkenhåndkle/tørkepapir.
Rist gresskar-/pinje-/solsikkekjerner i en panne med litt olje.
Skrap bort kjernene på melonen, skjær i skiver og skjær bort skallet. Del opp i passende biter.
Vaske jordbær og fiken og skjær i båter.
Bland sammen olivenolje, balsamico og litt pepper.
Legg først opp salaten, så melon, jordbær og fiken på en stort fat. 
Hell over oljeblandingen.
Riv serranoskinken og legg den på. 
Smuldre osten over og dryss på med kjernene til slutt.

Serveres med godt brød og smør. F.eks. Focaccia m/ oliven og fransk gourmetsmør. Begge fra sortimentet "Jacobs utvalgte" fra Meny.
Drikke: Tørr Cava, Prosecco eller Riesling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar