Oppskrift på laks Sashimi
(Til 2 personer, eller som forrett til 6 pers.) Alle ingredienser får du kjøpt hos Meny
350 gr. Salma laks
Skjær laksen i tynne (0,5 cm) skiver
Dressing:
25 ml (0,25 dl) soya saus
1/2 finhakket rød chili
1/2 ts koriander krydder
Saften av 2 limebåter
En håndfull hasselnøtter kuttes grovt og ristes i panne med litt olje og 1/2 ts sukker
1 granateple, del opp og skrap ut frøene (kun frøene skal brukes)
Syltet ingefær (fra Lille Asia / Meny)
Limebåter til pynt
Koriander blader til pynt
Legg lakseskivene på et fat. Hell over dressingen (ikke bruk for mye, prøv deg fram. Server heller litt ved siden av i en liten skål. Legg på ingefær, strø over granateplefrøene og de ristede hasselnøttene. Pynt med limebåter og korianderblad.
Til lunsj og middag kan du servere med brød & smør. Gjerne også litt salat (Baby Leaf Mix) med litt olivenolje.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar