fredag 8. mars 2013

Laks Sashimi




En veldig enkel og velsmakende rett som du lett lager selv! Passer som en lunsj / lett middagsrett eller som forrett. Sashimi er en japansk matrett som vanligvis består av rå fisk.

Oppskrift på laks Sashimi
(Til 2 personer, eller som forrett til 6 pers.) Alle ingredienser får du kjøpt hos Meny

350 gr. Salma laks
Skjær laksen i tynne (0,5 cm) skiver

Dressing:
25 ml (0,25 dl) soya saus
1/2 finhakket rød chili
1/2 ts koriander krydder
Saften av 2 limebåter

En håndfull hasselnøtter kuttes grovt og ristes i panne med litt olje og 1/2 ts sukker
1 granateple, del opp og skrap ut frøene (kun frøene skal brukes)
Syltet ingefær (fra Lille Asia / Meny)
Limebåter til pynt
Koriander blader til pynt

Legg lakseskivene på et fat. Hell over dressingen (ikke bruk for mye, prøv deg fram. Server heller litt ved siden av i en liten skål. Legg på ingefær, strø over granateplefrøene og de ristede hasselnøttene. Pynt med limebåter og korianderblad.

Til lunsj og middag kan du servere med brød & smør. Gjerne også litt salat (Baby Leaf Mix) med litt olivenolje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar