søndag 17. februar 2013

Crispbread





Disse knekkebrødene lager du enkelt selv og de smaker kjempegodt! 

Oppskrift på grove knekkebrød

3,5 dl grovt rugmel
3,5 dl havregryn
1,5 dl sesamfrø
2,0 dl solsikkefrø
1,0 dl kli
0,5 dl linfrø

1 ts honning røres ut i 7 dl lunkent vann

Alt blandes sammen til en grøt og fordeles jevnt og veldig tynt utover to stekebrett kledd med bakepapir.
Stek på 190 grader i 10 minutter på nederste og midterste rille. 
Siden det er to stekebrett er det lurt å bytte på plasseringen i ovnen.


Ta ut brettene og del opp i ruter 3x4 med en kniv. Stek videre i 30 minutter. 

Legg knekkebrødene over på en rist og sett dem tilbake i ovnen med ovnsdøren på gløtt. 
Skru ned temperaturen til 100 grader og snu og vend litt på knekkebrødene under tørketiden. 
La stå til de er helt sprøe.

Knekkebrødene bør helst oppbevares i papirpose eller metallboks for å beholde sprøheten.

Tips: Også kjempegode til ostefatet og mye sunnere enn kjeksen man vanligvis kjøper.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar